Innovatiebox

Vermindering van de belastingdruk door middel van de innovatiebox

5% belasting

Innovatiebox

De innovatiebox is een belangrijke faciliteit in de vennootschapsbelasting. De innovatiebox houdt in dat over winst uit bepaalde zelf voorgebrachte immateriële activa (innovatiewinst), effectief slechts 5% vennootschapsbelasting hoeft te worden betaald. 

De voorwaarden hiervoor zijn de volgende:

  • De innovatie moet zodanig zijn gevorderd dat de onderneming een immaterieel activum heeft voorgebracht, dus een afgerond pakket technologische innovatieve knowhow. Hier kunnen dus ook computerprogramma’s onder vallen.
  • Het immaterieel activum moet door de onderneming zelf en voor eigen rekening zijn ontwikkeld. Onder omstandigheden kan een deel van ontwikkelingswerkzaamheden worden uitbesteed. Er is ook een mogelijkheid tot het samenwerken met andere vennoten.
  • Voor ten minste een deel van de ontwikkelingswerkzaamheden moet de onderneming van de RVO een S&O-verklaring hebben verkregen. Komt de onderneming boven een bepaalde omzetgrens en winstgrens uit, dan moet het gaan om computerprogrammatuur, octrooi, een kwekersrecht of een andere in de wet genoemde vorm van juridische bescherming van de ontwikkelde technologie.
  • Op de innovatiewinst wordt een fictieve aftrekpost van 80% toegepast.
  • De resterende 20% van de winst is belast tegen het gewone tarief, maar maximaal 25%.
  • Per saldo resteert dus een effectieve heffing van 5%.
  • De lage effectieve heffing van 5% gaat pas in nadat de voortbrengingskosten van het immaterieel activum zijn ingehaald.
  • Negatieve innovatiewinst, dus feitelijk innovatieverlies, is aftrekbaar tegen het algemene tarief, maar het tarief van 5% is vervolgens pas weer van toepassing nadat het afgetrokken verlies is ingehaald.

Voordeel: effectief slechts 5% belasting over winst uit bepaalde technologische immateriële activa.

Al met al kunnen we concluderen dat dit een ingewikkelde materie is. Veluwse Belastingen is gespecialiseerd in de innovatiebox. Wilt u meer informatie over de innovatiebox of bent u geïnteresseerd in de diensten van Veluwse Belastingen in Barneveld? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Waarom ons?

De voordelen

• Maximaal belastingvoordeel

• Bewezen succes

• Uw betrouwbare partner

• Gespecialiseerd in innovatieve                start-ups en scale-ups 

Gebruik maken van de innovatiebox?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons op 085 – 485 72 10 of stuur een e-mail naar: info@veluwsebelastingen.nl

Voor wie?

Wie kan bij ons terecht?

Veluwse Belastingen ontzorgt u van al uw administratieve- en belastingverplichtingen. Wij staan klaar voor iedere ondernemer, maar wij richten ons vooral op start-ups en scale-ups. Kort gezegd is een start-up een innovatieve startende onderneming met een vernieuwend idee, waarbij een product wordt gemaakt dat schaalbaar en herhaalbaar is.  Een scale-up is een succesvolle start-up die de eerste 5 jaar heeft overleefd en minimaal 5 miljoen dollar omzet genereert. 

Wij helpen start-ups & scale-ups met hun administratieve en belastingverplichtingen

Veluwse Belastingen gevestigd in Barneveld richt zich op start-ups en scale-ups en helpt hen op het gebied van administratieve- en belastingverplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan fiscale beroepsprocedures waar wij al vele successen mee hebben geboekt, of aan het begeleiden van inkeerregelingen, en aan werkzaamheden inzake S&O / WBSO, maar wij verzorgen ook uw gehele financiële administratie. Zo kunt u zich weer richten op uw corebusiness, terwijl wij doen waar wij gespecialiseerd in zijn. 

Wilt u meer weten over Veluwse Belastingen te Barneveld? Wilt u een fiscale beroepsprocedure starten of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.