Afschrijving immateriële vaste activa

Snelle aftrek van innovatiekosten versnelt het afschrijven ten laste van de winst

Afschrijving

Immateriële vaste activa

De Nederlandse belastingwet biedt de mogelijkheid om voortbrengingskosten van immateriële activa in één keer af te schrijven. U kunt hierbij denken aan computerprogramma’s.

In beginsel vindt de aftrek plaats in het jaar waarin de voortbrengingskosten zijn gemaakt.

Deze kosten, die op een bepaald moment op grond van deze regeling ten laste van de winst hadden kunnen worden gebracht, mogen echter op een later moment ook alsnog ineens worden afgeschreven, maar dus niet later dan het jaar van ingebruikname. Voorwaarde is dan wel dat geen incidenteel fiscaal voordeel is beoogd.

Voordeel: snelle aftrek van innovatiekosten bij versneld afschrijven ten laste van de winst.

Hulp bij afschrijving van immateriële vaste activa? 

Wilt u hulp bij afschrijving van immateriële vaste activa? Veluwse Belastingen te Barneveld staat voor u klaar. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u voorzien van de juiste adviezen voor het afschrijven van immateriële vaste activa. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op.

Waarom ons?

De voordelen

• Maximaal belastingvoordeel

• Bewezen succes

• Uw betrouwbare partner

• Gespecialiseerd in innovatieve                start-ups en scale-ups 

Immateriële activa afschrijven?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons op 085 – 485 72 10 of stuur een e-mail naar: info@veluwsebelastingen.nl

Voor wie?

Wie kan bij ons terecht?

Veluwse Belastingen ontzorgt u van al uw administratieve- en belastingverplichtingen. Wij staan klaar voor iedere ondernemer, maar wij richten ons vooral op start-ups en scale-ups. Kort gezegd is een start-up een innovatieve startende onderneming met een vernieuwend idee, waarbij een product wordt gemaakt dat schaalbaar en herhaalbaar is.  Een scale-up is een succesvolle start-up die de eerste 5 jaar heeft overleefd en minimaal 5 miljoen dollar omzet genereert. 

Wij helpen start-ups & scale-ups met hun administratieve en belastingverplichtingen

Veluwse Belastingen gevestigd in Barneveld richt zich op start-ups en scale-ups en helpt hen op het gebied van administratieve- en belastingverplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan fiscale beroepsprocedures waar wij al vele successen mee hebben geboekt, of aan het begeleiden van inkeerregelingen, en aan werkzaamheden inzake S&O/WBSO, maar wij verzorgen ook uw gehele financiële administratie. Zo kunt u zich weer richten op uw corebusiness, terwijl wij doen waar wij gespecialiseerd in zijn. 

Wilt u meer weten over Veluwse Belastingen te Barneveld? Wilt u een fiscale beroepsprocedure starten of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.